V dnešním přemodernizovaném světě jsme si zvykly na velké pohodlí. Používáme auta, vlaky, trolejbusy. Všichni máme doma počítač, dotykový mobil a televizi. Někdo má doma třeba židli na kolečkách, el. kartáček a tak podobně. Zkrátka všechno je na elektriku, na dálkové ovládání, na fotobuňku a na kolečkách. Takže pak se nemůžeme divit, že máme z toho různé zdravotní problémy. Nepoužíváme ruce, nohy a vlastně už ani hlavu ne. Všichni máme totiž internet a mobil, který vše řeší za nás, vše si za nás pamatuje, pracuje za nás, místo naši hlavy. Kvůli kolům nepoužíváme nohy a kvůli elektice, automechanice a díky dálkovému ovládání nepoužíváme ruce. Nemusíme nic dělat, vše za nás dělají stroje, automechanika a tak dále. Nic si nemusíme pamatovat, protože, si to za nás pamatuje mobil. A tak  přibývá lidí s obezitou, nadváhou, přibývá hlupáků a studentů, co se nedostanou třeba k maturitě. A přibývá lidí co nechtějí pracovat, protože jsou zvyklí na pohodlí na přepych a luxusní auta (zvláště ti mladí, že). Zkrátka svět se ubírá špatným směrem a jestli se něco nestane, tak se může stát něco dost špatného. Jestli se něco nezmění tak se tento svět může "zhroutit" obrazně řěčeno.

Co tedy máme dělat?

Zapojit více nohy, hlavu a ruce. Např: více chodit ven, nepoužívat výtah, více pracovat, a třeba nejezdit autem (pokud to není nutné). Choďte více, češi mi připadá, že vůbec málo chodí. Nebo se pletu? To je jedno, zkrátka: chůze je důležitá. Proč? Celkově prospívá našemu organismu a prospívá i přírodě. Jak? Tak: když nebudeme tolik používat auta, ale budeme více chodit, příroda se nám za to odvděčí čistým vzduchem, čistým životním prostředím a menšími klimatickými změnami. Všechno souvisí se vším. Oxid uhličitý, který vypouštíme do vzduchu, z výfuků aut, ohřívá vzduch a způsobuje velké klimatické změny. Proto je chvíli teplo, chvíli zima. Ale, když nebudeme tolik používat auta a budeme chodit více pěšky, tak je šance, že se to může změnit. Nebo ne? Já nevím. Možná. Ale i tak, chůze je důležitá. Pomáhá při hubnutí... :D ...

Snažme se skutečně více zapojit ruce, nohy a hlavu.  Jak? Třeba tak, že nebudeme tolik sedět u počítače, u mobilu a  televize. Naše tělo se nám za to odvděčí. :)

Zkusme si dát výzvu: Dnes nebudu sedět u počítače, televize a mobilu  a pujdu ven. Třeba na zahradu, nebo do kostela, či se jen tak projít. Nebo pomůžu třeba ostatním členům rodiny, s nějakou prací. Práce šlechtí, jak je známo. Takže s chutí do toho! :)