Proč je důležité poslouchat Boha? Proč? Protože je Pán. On je  pán nad vším co žije a co existuje. On je pán v nad celou zemí. On je pánem nad sluncem a měsícem. On je pánem hvězd. On je pán vod, deště, hromů a blesků. On je pán moře a oceánů. On je pán vesmíru, všech hvězd a galaxií. On je pán  pekla i nebe, všech andělů padlých i nepadlých, všech běsů je pánů Pán a králů Král. On kraluje nad vším co je a co existuje. A v neposlední řadě kraluje i nad lidmi. Takže proto je důležité poslouchat Boha. On je Pán! 

Jak se člověče vůbec opovažuješ neposlouchat Boha, svého stvořitele? Jeho, který je Pán pánů a Král králů?! Ty, který jsi prach země, nicotné nic před boží velikosti a mocí?

 

Ale  Bůh tě nezatracuje. On ti ve své veliké lásce ještě odpouští a sklání se k tobě. On tě má rád, vždyť za tebe zemřel. Ano, on tě miluje, Tebe nicotné nic on miluje. Ano, Bůh se k tobě sklání, stává se člověkem. Bere na sebe podobu obyčejného člověka, který je prach země, přichází  k člověku a promlouvá s ním. Učí ho, jak má správně žít a nakonec za něj umírá. A proto tě bratře a sestro prosím miluj pána Boha svého celým svým srdcem, celou svou myslí a celou svou silou, neboť není nikdo, kdo by byl hoden větší lásky, než náš Bůh. Neboť on se ponížil a vzali na sebe podobu obyčejného člověka, aby v lidském těle jednou provždy usmrtil hřích a vykoupil nás tak  od smrti a hříchu a jednou provždy nám tak otevřel cestu do věčné slávy a proto jemu buď čest a chvála navěky věků amen.