Neodsuzujme jiné církve.  Proč? Protože každá církev má svůj stupeň poznání. Každá církev poznala něco jiného. Každý kdo se narodil v jiné církvi zkrátka měl možnost poznat to co je v té církvi, ale třeba neměl možnost poznat bohatství jiných církví. Ale to neznamená, že ostatní církve jsou špatné. Každý žije zkrátka podle toho co poznal a co si myslí že je správné.  A mnohé církve mohou být v některých věcech mnohem dál než my.

Jestliže jsem se narodil(a) jako katolík/katolička, tak si budu určitě budu přát, aby byli všichni katolíci, protože jsem to poznal(a) jako to nejlepší, co může být, ale stejně budou jednat i ostatní církve, protože ony si myslí taky, že to jejich je nejlepší co může být, ale nemůžu to nikomu vnutit. Každý k tomu musí dojít sám. Nemá myslím cenu se hádat, která církev je nejlepší, která je ta pravá a tak dále. To ví jen Bůh a on to taky rozhodne. Naším úkolem jen je se modlit a prosit o světlo Ducha Svatého, aby nám ukázal, která církev je ta pravá. 

Podle mně je nejdůležitější, aby člověk žil podle svého svědomí a podle evangelia. Člověk, který takto žije si myslím, se dostane do nebe protože se snažil žít dobře. Jednou budeme překvapeni kdo všechno v nebi jednou bude. :-)